Forside        Vandreoplevelser        Billedserier        Her er Gendarmstien

VORES ETAPER 2015

01 Padborg

02 Padborg-Kruså

03 Kruså-Kobbermølle

04 Kobbermølle-Sønderhav

05 Sønderhav-Dalsgård

06 Dalsgård-Broager

07 Broager-Brunsnæs

08 Brunsnæs-Kragesand

09 Kragesand-Dynt Strand

10 Dynt Strand-Sønderborg

11 Sønderborg-Høruphav

 

Færgen til St. Okseø er desværre ude af drift ...

 Dambroen ved Kobbermølle 2012


Opdateret 17. juli 2015

 

Vandreoplevelser på Gendarmstien - 2015

 

 

Dambroen ved Kobbermølle 2012

Jeg kan godt lide at vandre og opleve alle de historiske fodspor, som findes rundt omkring. Langs Gendarmstien er der rig mulighed for at forene nysgerrighed, natur, historie og motion krydret med kulinariske islæt.

 

Af Hanne Thoms.

 

Min nysgerrighed og interesse blev vagt under en spændende oplevelse i august 2012. Sammen med to veninder fra seminarietiden vandrede jeg en varm, solskinsdag på Gendarmstien fra Kruså til Kobbermølle.

 

Siden har jeg drømt om at gå de 74 km fra Padborg til Høruphav. Ikke på én gang, men i det tempo, vi formår, og kun når vejret er godt. Gerne med afstikkere til seværdigheder i området.

 

Sådan opstod Gendarmstien

Gendarmstien er opkaldt efter de grænsegendarmer, der fra Genforeningen i 1920 og frem til 1958 bevogtede grænsen mellem Danmark og Tyskland samt kontrollerede skibsfarten langs Flensborg fjord. Herefter blev det politiets opgave.

 

Gendarmerne patruljerede til fods, og hver enkelt skulle passe et bestemt stykke af grænsen. De brugte de stier og veje, som fandtes i forvejen. Der hvor der ingen stier var, anlagde de nye hen over privat jord.

 

 


 

Hanne Thoms, DK 6070 Christiansfeld, © Copyright 2015